Accordeon

De accordeon is een toetsinstrument , maar ook een beetje een blaasinstrument. Een soort draagbaar orgel met zowel toetsen als knoppen, zou je kunnen zeggen. De accordeon is traditioneel verbonden met volks- en straatmuziek, maar komt ook, en steeds meer, voor in popmuziek en moderne muziek. Beroemde accordeonisten hebben bijgedragen dat het instrument over de hele wereld bekend werd. Vorbeeld hiervan zijn de nederlands Harry Moten, de wereld beroemde Astor Piazola en natuurlijk de beroemde tango, gespeeld tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Naast de volks- en straatmuziek leent het instrument zich ook uitstekend voor lichte- en klassieke muziek.

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag minimaal 20 – 30 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Bij blaasinstrumenten zal dat in het begin niet altijd mogelijk zijn. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Arkadi Gankin

Beginleeftijd

8 jaar

Kosten instrument

De kosten van een goede accordeon lopen sterk uiteen. Meestal begin je met een kleinere gehuurde accordeon, om na een aantal jaren op een groter instrument over te stappen.

Huurprijs kleine accordeon: € 110,00 per jaar
Koopprijs grote accordeon: vanaf ± € 800,- (tweede hands)
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

gemiddeld € 40,00 per jaar


Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl