Dwarsfluit

De dwarsfluit is een houten blaasinstrument, ondanks het feit dat de meeste dwarsfluiten gemaakt zijn van metaal. De ronde, heldere klank past overigens ook meer bij de klank van houten instrumenten dan bij die van de koperen blaasinstrumenten. Het aanblazen van de dwarsfluit is bepaald niet eenvoudig; er is immers geen mondstuk, maar slechts een mondgat waar je half overheen moet blazen. Vooral in het begin valt het niet mee om een mooie klank te produceren. Eenmaal door deze eerste beginfase, blijken de inspanningen niet voor niets. De dwarsfluit is een instrument dat in vele combinaties instrumenten en ensembles veel speelplezier geeft. Nagenoeg alle muziek, dus klassieke, jazz- en popmuziek kan met dwarsfluit gespeeld worden.

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag minimaal 20 - 30 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Jan Hollanders

Beginleeftijd

8 jaar, maar is wel afhankelijk van hoe groot je bent en of je een goed gebit hebt voor dwarsfluit.

Kosten instrument

Huur dwarsfluit bij de muziekschool: € 149,00 per jaar
Aanschaf beginners dwarsfluit: ± € 450,00
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Bladmuziek met oefenmateriaal en andere stukken worden deels door de docent gemaakt, maar leerlingen moeten ook zelf lesmateriaal aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n € 40,00 per jaar.

Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl