Extra faciliteiten

Studeren in de muziekschool

Leerlingen van de muziekschool, die thuis niet in de gelegenheid zijn om piano, orgel of slagwerk te studeren kunnen dit (gratis) in de muziekschool doen. Leerlingen op andere instrumenten kunnen overigens ook in de muziekschool oefenen. Wanneer? Op maandag t/m vrijdag van 9:30-13:00 uur en verder voor zover het rooster het toelaat. Wèl graag vooraf reserveren.

Repetitieruimte huren

Niet-leerlingen van de school, bands, ensembles en dergelijke kunnen voor hun repetities bij de muziekschool een ruimte huren, op maandag t/m vrijdag. Een normaal leslokaal kost € 13,00 per dagdeel, een groot lokaal € 18,50 per dagdeel. Vooraf reserveren.

Expositieruimte

Voor wachtende ouders geldt: Kunst terwijl u wacht !

In de hal van de muziekschool is een expositieruimte ingericht. Er zijn per jaar vijf verschillende exposities van schilderijen of tekeningen te bekijken. Zowel amateurs als proffesionele kunstenaars maken deel uit van de exposanten. De exposities komen tot stand in overleg met de werkgroep 'Kunstzaken' van de gemeente Krimpen a/d IJssel. Tijdens de openingsuren van de muziekschool is de expositieruimte voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk alvast hier.

Opnamestudio43

De Muziekschool beschikt over een opnamestudio: Studio43. Docenten en leerlingen, maar ook bands, koren en particulieren kunnen gebruik maken van professionele opname-apparatuur. Opnames op locatie zijn ook mogelijk. Het is een digitale 16-kanaals Cubase-gestuurde studio waar een zanger of instrumentalist of een complete band terecht kan voor een professionele opname. Daarnaast kunnen opnames worden uitgemixt en gemasterd. De akoestiek van zowel de opnameruimte als de controlroom is aangepast om het beste resultaat te verkrijgen. Studio43 biedt ook een leergang Studiolessen. Voor alle muzikanten, digitale muziekontwikkelaars en hobbyisten een geweldige basis om jezelf verder te bekwamen. Vraag ernaar bij de Administratie.

 
 
 

Tuinstraat 43
2921 XH Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl