Gitaar (akoestisch)

Met gitaar worden verschillende instrumenten bedoeld, dus voordat je begint moet je eerst weten welke gitaar je voorkeur heeft. Allereerst is er de zogenaamde ‘akoestische’ gitaar, daarnaast de electrische gitaar en de basgitaar. Het geluid en de mogelijkheden van deze gitaren zijn nogal verschillend, zo ook de manier van spelen.
Bij de akoestische gitaar kun je kiezen tussen een gitaar met nylon snaren (ook wel klassieke of spaanse gitaar genoemd) of een gitaar met stalen snaren. De laatste wordt vooral gebruikt voor folkmuziek of liedbegeleiding (akkoordspel). Voor beginners is een nadeel van een gitaar met stalen snaren, dat deze groter is en meer pijn in je vingers geeft. Voor de akoestische gitaar is in nagenoeg alle stijlen muziek geschreven.

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag minimaal 20 - 30 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Peter de Jong en Radomir Vasiljevic

Beginleeftijd

7 jaar bij de ‘gewone’ akoestische gitaar. Er is ook een korte cursus voor kinderen van 5 en 6 jaar: zie cursus Gitaar Spelenderwijs.

Kosten instrument

Huur gitaar gewoon formaat, vanaf 9 jaar € 110,00 per jaar
Huur gitaar klein formaat, vanaf 7 jaar € 110,00 per jaar
Aanschaf gewoon formaat gitaar van € 175,00 – € 225,00
Aanschaf klein formaat gitaar gemiddeld € 120,00
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Gemiddeld € 40,00 per jaar.

Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl