Gitaar (electrisch en bas)

Electrisch gitaar en basgitaar zijn instrumenten die vooral in de popmuziek gebruikt worden. De instrumenten worden versterkt door een aparte versterker; zonder versterker komt er bijna geen geluid uit de instrumenten. Op electrisch gitaar kan je zowel accoorden als solo’s spelen (lead- en ritmegitaar), met je vingers of met een plectrum; op de basgitaar worden baslijntjes gespeeld (vooral met de vingers, maar ook wel met plectrum), ter ondersteuning van de nummers. Zowel de bas- als de electrische gitaar, is het meest geschikt voor het spelen van pop-, jazz- en andere soorten lichte muziek.

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag minimaal 20 - 30 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Jan van Bijnen

 

Beginleeftijd:

+/- 12 jaar (op advies van docent)

Kosten instrument

Huur electrische gitaar: € 91,00 per jaar.
Basgitaar wordt niet verhuurd.
De kosten van een goede gitaar en versterker samen zijn zo’n € 300,00 - 500,00 euro. Vaak zijn er echter ook tweedehands goede spullen te koop. De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Bladmuziek met oefenmateriaal en andere stukken worden deels door de docent gemaakt, maar leerlingen moeten ook zelf lesmateriaal aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n € 40,00 per jaar.

Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Tuinstraat 43
2921 XH Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl