Hobo

De hobo is een houten blaasinstrument dat aangeblazen wordt via een dubbelriet: een mondstuk dat bestaat uit twee smalle en dunne plakjes riet, gebonden op een klein pijpje. Als je op dat riet blaast, beginnen de rietblaadjes te trillen en daarna de lucht in het instrument. De hobo heeft een doordringend maar helder en vol geluid. Het is geschikt om solo op te spelen, maar er zijn ook heel veel combinaties met andere instrumenten mogelijk. Behalve veel prachtige klassieke en hedendaagse composities kun je er ook heel goed volksmuziek op spelen.De hobo komt ook in het harmonie-orkest voor.

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag minimaal 20 - 30 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Philip de Goeij

Beginleeftijd

9 jaar, wel moet je er in het begin rekening mee houden dat hobo spelen veel kracht en inspanning vraagt.

Kosten instrument

Huur hobo bij de muziekschool: € 228,00 per jaar
Kosten aanschaf van een goede beginnershobo: € 1500,00
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Bladmuziek met oefenmateriaal en andere stukken worden deels door de docent gemaakt, maar leerlingen moeten ook zelf lesmateriaal aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n 40,00 euro per jaar.

Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl