Keyboards

Keyboards is een verzamelnaam voor elektronische toetsinstrumenten zoals synthesizer, elektrische piano en het keyboard zelf. De bekendste is het keyboard, waarop je net zoals bij de piano en het orgel tegelijkertijd een melodie en een begeleiding kan spelen. Daarnaast kun je hetgeen je speelt, ondersteunen en aanvullen met bijvoorbeeld een drumritme en akkoordbegeleidingen. Ook kun je verschillende soorten geluiden uit een keyboard halen. Tijdens de lessen leer je natuurlijk ook het nodige over de techniek van het instrument. Het meest geschikt muziek voor keyboard is natuurlijk pop-, jazz- en andere soorten lichte muziek, maar dat neemt niet weg dat ook klassieke muziek op een keyboard goed kan klinken. In de les wordt ook veel tijd besteed aan het spelen in een band en het begeleiden van een zanger/ zangeres of een ander instrument.

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag minimaal 20 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Marga Verkuijl

Beginleeftijd

8 jaar.

Kosten instrument

Huur keyboard bij de muziekschool: € 149,00 per jaar
Kosten aanschaf van een goed en eenvoudig keyboard: € 325,00
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Bladmuziek met oefenmateriaal en andere stukken worden deels door de docent gemaakt, maar leerlingen moeten ook zelf lesmateriaal aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n € 40,00 per jaar.

Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl