Orgel

Het orgel is een toetsinstrument en in het geval van het kerkorgel ook een beetje een blaasinstrument, want het geluid wordt gemaakt doordat er lucht door de orgelpijpen gestuurd wordt. De klank van het orgel is indrukwekkend en sonoor, zeker als het om kerkorgel gaat. Het elektronisch orgel is eigenlijk een huiskamerversie van het kerkorgel, zonder alle pijpen maar wel met alle mogelijkheden. Hoewel het (elektronisch) orgel en het harmonium vooral bekend zijn als instrumenten bij zogenaamde kerkelijke en geestelijke muziek, worden de instrumenten ook gebruikt in klassieke en lichte muziek. Op een orgel kun je drie partijen tegelijk spelen nl. een in rechterhand (vaak de melodie), een in je linkerhand (vaak begeleiding) en nog een met je voeten op de pedalen (de baspartij)

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag gemiddeld 20 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Theo Kloeg

Beginleeftijd

8 jaar.

Kosten instrument

De kosten van een orgel lopen sterk uiteen.
Er kan in overleg op de muziekschool geoefend worden op het orgel.
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Bladmuziek met oefenmateriaal en andere stukken worden deels door de docent gemaakt, maar leerlingen moeten ook zelf lesmateriaal aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n € 40,00 per jaar.

Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl