Saxofoon

De saxofoon behoort tot de houten blaasinstrumenten, al is hij van metaal. De saxofoon wordt aangeblazen via een mondstuk waarop een plat enkel stukje riet is vastgemaakt. Door op dit mondstuk te blazen begint het rietje en daarna de lucht in het instrument te trillen en ontstaat geluid. Bij de saxofoon kan dat zwoel en mild, maar ook opzwepend en robuust zijn. Naast de algemene altsaxofoon, zijn ook de sopraan-, tenor- en baritonsaxofoon gangbare familieleden. De saxofoon is nog niet zo oud. Pas rond 1840 heeft Adolphe Sax het instrument uitgevonden. Vanaf die tijd is er veel muziek voor geschreven. Je kunt er jazzmuziek en lichte muziek op spelen, maar ook klassieke muziek. De saxofoon wordt zowel in de popbands als jazz combo’s gebruikt, maar ook in symphonie-, harmonie- en fanfareorkesten kom je de saxofoon tegen.

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag gemiddeld 20 - 30 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Bij blaasinstrumenten zal dat in het begin niet altijd mogelijk zijn. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Susan van de Lagemaat

Beginleeftijd

De leeftijd waarop je kunt beginnen is 8 jaar, afhankelijk ook van je gebit (wisselen en beugels etc.)

Kosten instrument

Kosten huur altsaxofoon bij de muziekschool: € 189,00 per jaar
Kosten aanschaf van een goede beginners (alt)saxofoon: € 900,00
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Bladmuziek met oefenmateriaal worden deels door de docent gemaakt, maar leerlingen moeten ook zelf lesmateriaal aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n € 40,00 per jaar.


Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl