Studio43

Studio43

 

De nieuwe opnamestudio is klaar voor gebruik! De eerste opnames zijn al gemaakt, de primeur hadden medewerkenden van de Opera Sjoerd die een demo gemaakt hebben om deze opera te promoten. 
Op zaterdag 9 juni werd de studio geopend en was er een Studio Open Dag
met een openbare opname van het koor Cantiamo en een openbare drumclinic met
Oscar Kraal. Er was ook een opnamesessie waaraan zowel Muziekschoolleerlingen als andere belangstellenden mochten meedoen.

De Muziekschool Krimpen heeft nu de beschikking over een volledig toegeruste studio voor docenten en leerlingen. Deze studio is ook commercieel te huur voor andere gebruikers/ particulieren, zoals bandjes, (kerk) koren, brassbands, scholen etc. Opnamen op locatie zijn mogelijk.

Wat biedt Studio43

Studio43 biedt een geluidsstudio die zich leent voor verschillende toepassingen.
Zo kunnen er opnamen worden gemaakt variërend van zang tot drums.
Daarnaast kunnen (al dan niet bij ons gemaakte) opnamen worden uitgemixt en gemasterd. Ook kan audio gerestaureerd worden (het weghalen van ruis, tikken en andere ongewenste geluiden) en kan vinyl worden overgezet op bijvoorbeeld CD.
De akoestiek van zowel de opnameruimte als de controlroom is aangepast om het beste resultaat te verkrijgen.

Techniek

De studio beschikt over een digitale 16-kanaals Cubase-gestuurde studio waar je als een complete band of als zanger of instrumentalist terecht kunt voor professionele opnamen. Er is een ervaren geluidstechnicus aanwezig, die de opnamen zal begeleiden en gaat voor het beste eindresultaat, of het nu gaat om een amateur of een ervaren band die een demo wil opnemen. 

Mobiele studio op locatie

Studio43 is zodanig opgezet dat het mogelijk is opnamen op locatie te maken. Dat maakt het mogelijk om op tijd en plaats maatwerk te leveren. Dit geeft ongekende mogelijkheden voor opnamen op specifieke locaties als kerken voor kerkkoren, op feesten of podia voor brassbands etc. Verenigingen, stichtingen, particulieren en scholen van BO en VO kunnen de studio inhuren voor lessen, opnamen of evenementen.

Studio43 zal ook een leergang Studiolessen aanbieden: voor alle muzikanten, digitale muziekontwikkelaars en hobbyisten een geweldige basis om jezelf verder te bekwamen via cursussen/ workshops om te leren werken met deze apparatuur in het lesaanbod van de Muziekschool.

Wel zingen, geen band....?

Ben je een zanger of zangeres, wil je een nummer opnemen van een bekend iemand die je goed vindt, of een nummer dat je gewoon leuk vindt maar je hebt geen band: dan kan de studio je ook voorzien van een orkestband die geheel voldoet aan jouw wensen.

Wijze van huren

Het is aan te raden de huur van Studio43 ruim van te voren te plannen om op die manier stress te voorkomen, er wordt tenslotte per uur gerekend en niet per dag. Het is daarom verstandig wanneer het gaat om de opname van een aantal nummers, dit te verdelen over meerdere dagen. Er komt een moment dat je moe bent en dan wil het allemaal niet zo meer lukken of je hoort het niet meer. Het zou jammer zijn als dit later te horen is op de geluidsdrager.

Kosten van de studio

Studio43 hanteert de volgende tariefmogelijkheden:

  1. Huur studio per uur           €  66,-
  2. Per dagdeel van 4 uur       €254,-
  3. Pakket van 8 uur              €482,-
  4. Strippenkaart van 10
    studiouren te besteden
    in overleg                         €609,-
    De prijzen zijn incl. 19% BTW

Over de kosten van mengen, mixen en arrangeren etc. als after-sale kunnen afspraken worden gemaakt.

Er zijn ook instrumenten en versterkers te huur, kosten op aanvraag.
Natuurlijk is het gebruik van software versterkers en piano/ synths wel bij de studio huurprijs inbegrepen.

Heeft u meer info nodig of wilt u een afspraak maken? Mail de Studio43:
muziekschool@krimpenaandenijssel.nl  of neem contact op met de Muziekschool.


 
 
 

Tuinstraat 43
2921 XH Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl