• Muziekschool Krimpen
 • Cursussen
 • Volwassenen
 • Korte cursussen
 • Muziek Actief; Zet je brein in beweging met muziek
 • Muziek Actief; Zet je brein in beweging met muziek

  Muziek Actief

  Muziek Actief is een ontspannende en muzikale activiteit voor de 55+ ‘er. Met Muziek Actief train je je geheugen, concentratie, spraak, coördinatie en balans op het ritme van muziek.

  In deze cursus ga je aan de slag met de Ronnie Gadiner Methode. Dit is een oefenmethode waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om bewegingen te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gekleurde symbolen. Rood en blauw zijn de kleuren voor respectievelijk de linker- en rechterkant van het lichaam. Bij het zien van de symbolen maak je een beweging en spreek je een bijbehorend woord uit.

  Aan de hand van muziek worden oefeningen geschreven en aangepast aan de mogelijkheden van de cursisten. Van eenvoudig naar steeds uitdagender. Ook is het mogelijk om voorkeuren voor muziek door te geven.

  De beleving van de muziek, het volgen van de symbolen, het bewegen en de spraak vormen zo een stimulerend en vrolijk geheel. Naast de vele voordelen van Muziek Actief is het ook een gezellige activiteit waarbij ruimte is om ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten.

  Gratis meedoen!
  Om kosteloos mee te doen meldt u zich aan via administratie@muziekschoolkrimpen.nl of voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

  Laat je inspireren

  In deze video wordt Ronnie Gardiner getrakteerd op een speciale flashmob ter gelegenheid van 5 jarig jubileum van RGM in Nederland.

  Praktisch

  Dag donderdag
  Tijd 10:00-11:00
  Startdatum 12 januari 2023, tussentijds instromen is mogelijk
  Doelgroep 55+
  Locatie ontmoetingsruimte Verpleeghuis Tiendhove, Patrijzenstraat 57
  Aantal lessen 15
  Prijs gratis
  Docent Rianne Stouten

  < Terug naar overzicht

  Samen leren
  is zoveel
  leuker