• Muziekschool Krimpen
 • Docenten
 • Patrieck Bonnet
 • Patrieck Bonnet

  Elke keer, dat er een saxofoon op de radio te horen was, wees ik mijn ouders erop dat dat het instrument was wat ik wilde spelen. Een jaar lang heb ik naar de radio gewezen tot het op mijn tiende eindelijk zover was. Ik weet nog steeds niet waarom, maar het instrument heeft een aantrekkingskracht op mij.

  Voor de diepe, melancholische klank van de klarinet viel ik toen ik aan het conservatorium studeerde. Ravel’s orkestraties worden vaak door het ‘hout’ gespeeld, dat vind ik geweldig. Net als de klarinetsolo in Rachmaninov’s tweede piano concert.

  Waarom geef je les?
  Ik wil anderen graag laten ontdekken hoe bijzonder het is om muziek te maken. Het is inspirerend om musici zich te zien ontwikkelen, ongeacht het niveau. Ik steek daar zelf veel van op.

  Favoriete muziek/muziekstuk?    
  Ik luister heel veel naar klassieke muziek, jazz en braziliaanse muziek en ben ook niet vies van een flinke dosis funk en soul. Om wat voorbeelden te noemen: het klarinetkwintet van Brahms is erg mooi of de saxsolo gespeeld door Phil Woods in ‘Just the way you are’ van Billy Joel.
  En Dexter Gordon in de film Round Midnight, wanneer ze “As time goes by” spelen… Drie noten en BOEM daar zijn we, daar word ik erg gelukkig van.

  Waar ben je te zien en te horen?
  Ik ben o.a. te horen bij mijn eigen jazzkwintet GetzGilbertoProject, in verschillende bigbands zoals Bigband On the Move, Lions & Wolffs Bigband, Joël Goldman JazzOrchestra, en ook bij Winnetoe (Doemaar tribute).

  < Terug naar overzicht