Dwarsfluitles

Wil dwarsfluit leren spelen? Neem dan dwarsfluitles bij Muziekschool Krimpen. De klank van de dwarsfluit is zo helder als glas. Je kunt er prachtig klassieke muziek op spelen (Bach, Debussy, Handel en Kuhlau). Maar net zo makkelijk ook jazz, rock, folk of pop.

Een dwarsfluit zet je dwars aan de lippen (vandaar de naam) en wijst bij het spelen naar rechts. Om een toon te vormen, blaas je over het mondstuk heen. Heb je die blaastechniek onder de knie, dan speel jij al snel een vloeiende melodie.

Kies jij voor de zilveren klanken van dit glimmende blaasinstrument? Je zult er geen spijt van krijgen. Dwarsfluit leren spelen kan bij onze muziekschool op verschillende manieren (privé of in een groep/orkest) en vanaf ieder niveau.

Proefles
Wil je weten of dwarsfluitles iets voor jou is? Klik op ‘proefles aanvragen’ op deze pagina en schrijf je in voor een gratis proefles voor onze proeflessen dag op zaterdag 7 september. Let op! Je kunt één gratis proefles volgen per persoon.

Gratis proefles volgen? Dat kan op 9 september tijdens onze proeflesdag. Na aanmelding voor een proefles op jouw gekozen instrument nemen we contact met je op en bespreken we de datum en tijd. Meer informatie over de Proeflesdag vind je op deze pagina.

Laat je inspireren

Klassiek
Luister hier naar de betoverende klanken in Syrinx van Claude Debussy.

Jazz
Luister hier naar de ‘funky flute’ van Rob Christian.

Pop
Luister hier naar beatboxing flute inspector (gadget remix).

De Zuid-Hollandse band Savoy Room verovert Nederland. Dwarsfluitiste Floor Polder speelt er de sterren van de hemel in 1960 What? (Gregory Porter) en
Metropolis.

De nieuwe band Banda Fulô speelt: Brasileiro.

Praktische informatie

Docent Jan Hollanders
Dag maandag en woensdag
Tarieven en lesvormen klik hier

< Terug naar overzicht