Steuntje in de rug

klarinetles, de klarinet, Muziekschool Krimpen

Wil je graag muziek maken maar is lesgeld een drempel?
Wij vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om muziekles te volgen. Ook wanneer je hiervoor niet zelf  alle kosten kunt dragen. Er zijn verschillende opties om een financieel steuntje in de rug te krijgen. Lees verder en ontdek welke mogelijkheden er zijn.

Iedereen doet mee fonds IJsselgemeenten
voor kinderen en volwassenen
Voor inwoners van Krimpen aan den IJssel is er het ‘Iedereen doet mee fonds’, (voorheen voorzieningenfonds). Dit is een gemeentelijk fonds dat een financieel steuntje in de rug kan geven voor activiteiten op gebied van sport, hobby of cultuur. Dus ook voor muziekles. Je kunt per kalenderjaar maximaal € 300,- per gezinslid krijgen op basis van de kosten (ook voor volwassenen)! Meer informatie, voorwaarden en aanvraagformulieren vind je op www.ijsselgemeenten.nl/iedereen-doet-mee-fonds

Korting op basis van inkomen
voor kinderen en volwassenen
Wij hanteren een kortingsregeling voor onze jaarcursussen op basis van inkomen.
Bij een gezinsinkomen lager dan
€ 1.995,- bruto per maand heb je recht op 30% reductie van het lesgeld.
Wanneer het gezinsinkomen lager is dan
€ 2.394,- maar hoger dan € 1.995,- bruto per maand heb je recht op 15% reductie. Als het gezinsinkomen hoger is dan € 2.394,- bruto per maand heeft u geen recht op reductie.

Om in aanmerking te komen voor één van deze kortingen kun je ons een reductieformulier downloaden. Lever deze, voorzien van een opgave van het brutoloon van de voorgaande maand in bij onze administratie. Dit doe je in ieder geval binnen een maand na aanvang van het cursusjaar of na de start van je eerste les. Deze reductie moet elk cursusjaar opnieuw op deze manier aangevraagd worden.

Stichting Leergeld
voor kinderen tussen van 4 tot en met 17 jaar
Veel kinderen kunnen niet meedoen als gevolg van de financiële situatie van hun ouders/verzorgers. Met al haar vrijwilligers zet Stichting Leergeld Hollandsche IJssel zich in om te voorkomen dat die kinderen in een sociaal isolement terechtkomen.

Stichting Leergeld betaalt voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar soms ook mee aan culturele activiteiten. Meer informatie vind je op www.leergeldijssel.nl

Kijk eerst of je van een andere regeling gebruik kunt maken. Stichting Leergeld is namelijk een laatste vangnet.

Anders…
Woon je niet in Krimpen aan den IJssel, wil je wel graag bij ons lessen volgen én in aanmerking komen voor financiële steun? Informeer dan bij je eigen gemeente naar de mogelijkheden of ga naar www.samenvoorallekinderen.nl. Dit is één digitaal loket waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen. De aanvraag komt dan vanzelf bij de juiste organisatie terecht.
Voor volwassenen kun je kijken op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers. Daar kun je checken of jouw gemeente is aangesloten en kun je in contact komen met een intermediair om te ontdekken of je in aanmerking komt.

Jezelf
kunnen
ontwikkelen,
samen met anderen