Voor
scholen
Groep 3,4,5

Groep 3,4,5

Op reis met de jonge Amadeus

Bekend als wonderkind door zijn uitzonderlijke muzikale talent, maakte Wolfgang Amadeus Mozart al op jonge leeftijd grote reizen. Op tournee met vader Leopold en zus Nannerl om concerten te geven op viool, piano en klavecimbel.

Lees meer

Peter en de Wolf

Via een prachtig vormgegeven app op het digibord neemt u de leerlingen mee in het leukste en spannendste kinderconcert ooit geschreven: Peter en de Wolf.

Lees meer

Muzikaal verhaal: Wanda en de walvis

Wanda woont met haar ouders in een huisje aan zee. Als haar vader naar zee moet om te varen, gaat Wanda met haar moeder naar het strand. Misschien ziet ze haar beste vriend Wallie de Walvis wel!

Lees meer

Muziek op maat

Muziekschool Krimpen levert muzikaal maatwerk dat aansluit bij de wensen van de school en de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie.

Lees meer

Schilderijen-
tentoonstelling van Moesorgski

Hoe klinkt een schilderij? Via een geavanceerde app maken leerlingen een eigen melodie, een eigen schilderij, een eigen muzikale animatie en ter afsluiting een eigen tentoonstelling. Moesorgski’s muziekstuk ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ vormt de basis van deze workshop.

Lees meer

Rocken met die klokken

In deze workshop maken leerlingen muziek op een instrument dat ze vooraf waarschijnlijk niet ‘chill’ vinden: de xylofoon, ofwel: het klokkenspel. Als hun vooroordeel ontkracht wordt en ze ervaren hoe dit instrument rockt, slaat de stemming om.

Lees meer

De Muziekspeeltuin

In de muziekspeeltuin spelen leerlingen op allerlei instrumenten. Al spelend ontdekken ze klankkleuren, ritmes en het verschil tussen hard en zacht.

Lees meer

Brede School

In samenwerking met Synerkri biedt Muziekschool Krimpen korte cursussen en workshops aan in de Brede School. 

Lees meer