Voor
scholen
Groep 6,7,8

 • Muziekschool Krimpen
 • Groep 6,7,8
 • Groep 6,7,8

  Maak je eigen lied!

  Een lied maken biedt de mogelijkheid om zowel met taal als met muziek bezig te zijn. Het is een muzikale vorm waarin uiteenlopende thema’s behandeld kunnen worden.

  Lees meer

  Braziliaans Percussie

  Deze energieke workshop draait om het in elkaar passen van verschillende ritmes die als zwevende puzzelstukjes op hun plek gehouden moeten worden.

  Lees meer

  Romeo en Julia

  Het beroemdste liefdesverhaal ooit, Romeo en Julia, als uitgangspunt voor het maken van een eigen rap. Dat is wat in deze digitale lesserie gebeurt. 

  Lees meer

  Rocken met die klokken

  In deze workshop maken leerlingen muziek op een instrument dat ze vooraf waarschijnlijk niet ‘chill’ vinden: de xylofoon, ofwel: het klokkenspel. Als hun vooroordeel ontkracht wordt en ze ervaren hoe dit instrument rockt, slaat de stemming om…

  Lees meer

  Pop@School

  Bij Pop@school formeren leerlingen samen een band en oefenen ze met elkaar een aantal actuele popliedjes. Vaak wordt de lesserie afgesloten met een spetterend eindoptreden in (de aula van) de school.

  Lees meer

  Muziek op maat

  Muziekschool Krimpen levert muzikaal maatwerk dat aansluit bij de wensen van de school en de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie. 

  Lees meer

  Schilderijen-
  tentoonstelling van Moesorgski

  Hoe klinkt een schilderij? Via een geavanceerde app maken leerlingen een eigen melodie, een eigen schilderij, een eigen muzikale animatie en ter afsluiting een eigen tentoonstelling. Moesorgski’s muziekstuk ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ vormt de basis van deze workshop. 

  Lees meer

  Alle hens aan dek

  Alle hens aan dek is een superleuke, originele workshop met als thema: muziek en de zee. Een echte troubadour, die al met menig schip heeft gevaren, weet het zeegevoel bij de leerlingen aan te wakkeren.

  Lees meer

  Aan de slag

  Heerlijk ritmisch slaan op een ‘kistje’. De leerlingen genieten ervan en staan versteld hoeveel verschillende geluiden en ritmes ze uit een cajón kunnen halen. 

  Lees meer

  Brede School

  In samenwerking met Synerkri biedt Muziekschool Krimpen korte cursussen en workshops aan in de Brede School.

  Lees meer