Harples

Voor harples moet je bij Muziekschool Krimpen zijn. De harp is hip. In vrijwel alle muziekgenres heeft ze inmiddels haar plaats veroverd. Traditioneel is de harp een instrument voor klassieke muziek. Maar ook in  de jazz-, folk-, pop- en filmmuziek hoor je hem veel.

Schrik niet van de grootte en de vele snaren van een harp. Want vooral jonge mensen vinden de harp juist een fijn instrument om mee te beginnen. Je haalt de betoverende harpklank er namelijk supersnel uit. Vooral omdat je de snaren en de noten heel makkelijk vindt. Samen met de docent krijg je dit instrument stap voor stap onder de knie. Je leeftijd bepaalt op welke harp je start. Melodie, ritme, mooie akkoorden; het zit er allemaal in dit oeroude, maar nog altijd zeer populaire snaarinstrument.

Proefles
Wil je weten of harples iets voor jou is? Klik op ‘proefles aanvragen’ op deze pagina en schrijf je in voor een gratis proefles voor onze proeflessen dag op zaterdag 7 september. Let op! Je kunt één gratis proefles volgen per persoon.

Laat je inspireren
Klassiek
Lavinia Meijer speelt Philip Glass.

Pop
Luister hier naar Emilie & Ogden. Ze speelt Style; een cover van Taylor Swift.
Luister hier naar ‘Hippy harpist’. Ze speelt Rockabye van Clean Bandit (ft. Sean Paul).
Luister hier naar Amélie Guiboux ze speelt Wrecking Ball van Miley Cyrus.

Jazz
Jakez Francois speelt op jazz-harp Take Five van Paul Desmond

Praktische informatie

Docent Sabine Meijer
Dag vrijdag
Tarieven en lesvormen klik hier

< Terug naar overzicht