Panfluitles

Panfluitles in Nederland vinden? Dat is helemaal nog niet zo gemakkelijk. Maar woon je in de buurt van Muziekschool Krimpen dan heb je geluk. Wij bieden naast alle andere instrumenten ook les op de panfluit aan en daar zijn we reuze trots op.

Het beroemdste panfluit-stuk is waarschijnlijk El pastor solitario (the lonely shepherd). Een muziekstuk dat elke panfluitist uiteindelijk graag wil leren spelen.

Voor het zo ver is, moet je nog wel even aan de slag. Want panfluit spelen vraagt zeker in het begin doorzettingsvermogen, vanwege de speciale blaastechniek. Als je die eenmaal onder de knie hebt, speel je al snel een makkelijk liedje. Zonder dat je noten hoeft te lezen. Want dat komt later.

Lijkt het je leuk om op zoek te gaan naar jouw eigen warme panfluitklank? Je bent welkom op de muziekschool.

Proefles
Wil je weten of panfluitles iets voor je is? Klik op ‘proefles aanvragen’ op deze pagina en schrijf je in voor een gratis proefles voor onze proeflessen dag op zaterdag 7 september. Let op! Je kunt één gratis proefles volgen per persoon.

Gratis proefles volgen? Dat kan op 9 september tijdens onze proeflesdag. Na aanmelding voor een proefles op jouw gekozen instrument nemen we contact met je op en bespreken we de datum en tijd. Meer informatie over de Proeflesdag vind je op deze pagina.

Laat je inspireren
Het beroemdste stuk voor panfluit is El pastor solitario (the lonely shepherd) in de uitvoering van Gheorghe Zamfir.

In El Condor Pasa van Simon & Garfunkel klinkt de panfluit volop.

Praktische informatie

Docent Henske Bakker
Dag dinsdag
Tarieven en lesvormen klik hier

< Terug naar overzicht