Blokfluitles

Voor blokfluitles ben je bij Muziekschool Krimpen aan het goede adres. Het pure geluid van een blokfluit blijft fascineren. Het is een onverwoestbaar, eeuwenoud instrument dat geliefd was in de middeleeuwen, renaissance en barok. In de 20ste eeuw was de blokfluit bovendien populairder dan ooit; veel componisten componeerden toen blokfluitmuziek. Niet alleen klassieke stukken.
Wil je verschillende blokfluiten en muziekstijlen leren bespelen? En wil je als je goed genoeg bent ook in een blokfluitensemble? Wacht dan niet. Ontdek dat een blokfluit veel meer is dan een opstapje naar een ‘echt instrument’.

Proefles
Wil je weten of blokfluitles iets voor jou is? Klik op ‘proefles aanvragen’ op deze pagina en schrijf je in voor een gratis proefles voor onze proeflessen dag op zaterdag 7 september. Let op! Je kunt één gratis proefles volgen per persoon. Schrijf je je na de proefles in voor een jaarcursus? Dan ontvang je dit bedrag retour als korting op de cursus.

Laat je inspireren
Ken je Lucie Horse? Ze is 16 jaar en een supertalent. Ze speelt klassieke stukken. Lees hier een interview met haar.

In dit filmpje hoor je een opname van een bewerking van het beroemde Quattro Stagioni van Antonio Vilvaldi, gespeeld door Erik Bosgraaf.

Kijk eens naar dit filmpje van rapper Medhat Mamdouh. Hij combineert blokfluitspelen met freestyle beatboxen.

In deze leuke video kom je alvast meer te weten over de blokfluit en zie je hoe de blokfluit wordt gemaakt.

Praktische informatie

Leeftijd vanaf 7 jaar
Docent Annika Duits
Dag dinsdag
Tarieven en lesvormen klik hier

 

 

< Terug naar overzicht