Hoboles

Wil je hobo leren spelen? Neem hoboles bij Muziekschool Krimpen. De hobo raakt mensen in het hart. Zijn geluid is doordringend en helder. Vaak ook een beetje dromerig.

Mede daarom schreven componisten voor de hobo mooie solo’s in symfonieën. Een aangrijpend muziekstuk als de Mattheus van Bach is voor een hoboïst de zevende hemel. Maar ook in dramatische filmmuziek komt de hobo helemaal tot zijn recht.
Muziek voelen. Muziek beleven. Als je dat zoekt, is de hobo zeker iets voor jou. Zodra je de speciale blaastechniek van dit dubbel rietinstrument onder de knie hebt, begint het grote avontuur: jouw zoektocht naar je eigen droomtoon.

Proefles
Wil je weten of hoboles iets voor jou is? Klik op ‘proefles aanvragen’ op deze pagina en schrijf je in voor een proefles van 30 minuten voor slechts € 17,50. Schrijf je je na de proefles in voor een cursus? dan ontvang je dit bedrag retour als korting op de cursus.

Actie: gratis proefles!
Op zaterdag 3 september kun je één gratis proefles volgen tijdens onze Proeflesdag. Wil je gebruik maken van deze actie?
Ga naar het instrument/zang van je keuze op deze site en klik op ‘proefles aanvragen’ en meld je voor 31 augustus 2022 aan.

De proeflessen worden gegeven tussen 11:00 en 15:00 uur. Je ontvangt van ons in de week van 29 augustus een uitnodiging met de tijd waarop jouw proefles staat gepland.

Laat je inspireren
Het Orkest van het Oosten demonstreert de hobo.

Toon Durville (Nederlands Philharmonisch Orkest) speelt hobo en vertelt waarom hij juist dit instrument wilde leren spelen.

In de jaren 80 had Tanita Tikaram een grote hit met Twist In My Sobriety. De hobo geeft een melancholisch karakter aan deze song.

Praktische informatie

Leeftijd vanaf 9 jaar
Docent Lieke Loosjes
Dag woensdag
Tarieven en lesvormen klik hier

 

< Terug naar overzicht