Muziek Actief Zomercursus

Muziek Actief

Muziek Actief is een ontspannende en muzikale activiteit voor de 55+ ‘er. Met Muziek Actief train je je geheugen, concentratie, spraak, coördinatie en balans op het ritme van muziek.

In deze zomercursus ga je aan de slag met de Ronnie Gadiner Methode. Dit is een oefenmethode waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om bewegingen te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gekleurde symbolen. Rood en blauw zijn de kleuren voor respectievelijk de linker- en rechterkant van het lichaam. Bij het zien van de symbolen maak je een beweging en spreek je een bijbehorend woord uit.

Aan de hand van muziek worden oefeningen geschreven en aangepast aan de mogelijkheden van de cursisten. Van eenvoudig naar steeds uitdagender. Ook is het mogelijk om voorkeuren voor muziek door te geven.

De beleving van de muziek, het volgen van de symbolen, het bewegen en de spraak vormen zo een stimulerend en vrolijk geheel. Naast de vele voordelen van Muziek Actief is het ook een gezellige activiteit waarbij ruimte is om ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten.

Laat je inspireren

In deze video wordt Ronnie Gardiner getrakteerd op een speciale flashmob ter gelegenheid van 5 jarig jubileum van RGM in Nederland.

Praktisch

Dag donderdag
Tijd 10:00-11:00
Startdatum 16 mei 2024
Overige data 23 en 30 mei, 6, 13 en 20 juni 2024
Doelgroep 55+
Locatie ontmoetingsruimte Verpleeghuis Tiendhove, Patrijzenstraat 57
Aantal lessen 6
Prijs € 60,-
Docent Rianne Stouten

< Terug naar overzicht

Samen leren
is zoveel
leuker