Accordeonles

Accordeonles volg je natuurlijk bij Muziekschool Krimpen. De accordeon is een karakteristiek en krachtig toets-blaasinstrument. Een soort draagbaar orgel met toetsen en knoppen. Het instrument verwijst veelal naar volks- en straatmuziek. Maar heeft ook alles in huis voor een volwassen vertolking van klassieke stukken. Bovendien wint het accordeon ook in de lichte muziek (pop en jazz) steeds meer aan populariteit.    
Wil je accordeon leren spelen? Of heb je vroeger accordeon gespeeld en wil je de draad weer oppakken? Twijfel niet: kies voor het warme geluid van dit veelzijdige instrument.  

Proefles
Wil je weten of accordeonles iets voor jou is? Klik op ‘proefles aanvragen’ op deze pagina en schrijf je in voor een gratis proefles voor onze proeflessen dag op zaterdag 7 september. Let op! Je kunt één gratis proefles volgen per persoon.

Laat je inspireren
Luister naar dit voorbeeld van een klassiek stuk op accordeon.  

De wereldberoemde tango van Astor Piazzolla, gespeeld tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima, werd niet gespeeld op een accordeon, maar op een bandoneon; het broertje van het accordeon.

In de Nederlandse popmuziek heeft het accordeon een belangrijke plaats bij bijvoorbeeld Caro Emerald en De Dijk.  

In de film Amélie speelt het accordeon een sentimentele en vrolijke hoofdrol.

Praktische informatie

Docent Arkadi Gankin
Dag donderdag en zaterdag
Tarieven en lesvormen klik hier

 

< Terug naar overzicht