Tromboneles

Tromboneles vind je ook bij Muziekschool Krimpen. De trombone stamt uit de oudheid. De Romeinen gebruikten hem al in hun legers om hun vijanden bang te maken. Het instrument is altijd populair gebleven. Simpelweg omdat je er alle soorten muziek mee speelt. Van klassieke tot pop. En van jazz tot wereldmuziek. Ook hoor je de trombone in de bigband, de harmonie en in de fanfare.  

Beroemd is ie natuurlijk door zijn lage tonen en z’n enorme schuif waarmee hij – als het moet – twee keer zo lang wordt. Juist door dat in- en uitschuiven ontstaan de verschillende tonen. Uiteraard gecombineerd met jou blaas- en mondtechniek. Want blazen zal je, op een trombone. Kortom: leef je uit op deze machtig mooie koperblazer.

Proefles
Wil je weten of tromboneles iets voor jou is? Klik op ‘proefles aanvragen’ op deze pagina en schrijf je in voor een gratis proefles voor onze proeflessen dag op zaterdag 7 september. Let op! Je kunt één gratis proefles volgen per persoon.

Laat je inspireren
Luister hier naar de ‘Imperial March’ van John Williams. Gespeeld door Uniorchester Bern (gefilmd met een GoPro Hero 3).

Luister ook naar ‘Flight of the Bumblebee’, door Canadian Brass.

Youtube-trombonist Christopher Bill speelt happy van Pharrell Williams

Praktische informatie

Docent Karin Snel
Dag donderdag
Tarieven en voorwaarden klik hier

< Terug naar overzicht

Samen leren
is zoveel
leuker