Vioolles

Muziekschool Krimpen biedt natuurlijk ook vioolles aan. De viool sprak tot de verbeelding van talloze beroemde componisten. Daarom speelt ‘de koningin aller instrumenten’ vaak een hoofdrol in het symfonieorkest. Tegenwoordig kom je de viool in alle genres tegen. Klassiek, pop, jazz, folk: dit melodie-instrument streelt en steelt de harten.
Ben je beginner, dan leer je eerst de basistechnieken. Zoals een goede houding en de streektechniek. Want alleen dan krijg je die mooie, zuivere klank.

Ben je eenmaal een gevorderde leerling en beheers je de viooltechniek, dan speel je al snel de mooiste melodieën. In de vijf eeuwen van zijn bestaan verleidde de viool virtuoze en flamboyante musici. Kan hij ook jou verleiden?

Proefles
Wil je weten of vioolles iets voor je is? Klik op ‘proefles aanvragen’ op deze pagina en schrijf je in voor een gratis proefles voor onze proeflessen dag op zaterdag 7 september. Let op! Je kunt één gratis proefles volgen per persoon.

Gratis proefles volgen? Dat kan op 9 september tijdens onze proeflesdag. Na aanmelding voor een proefles op jouw gekozen instrument nemen we contact met je op en bespreken we de datum en tijd. Meer informatie over de Proeflesdag vind je op deze pagina.

Laat je inspireren

Klassiek
Janine Jansen speelt ‘Melodie’ van Tchaikovsky (encore 30.03.17)
’s Werelds beroemdste violist van dit moment, Joshua Bell, speelt virtuoos Paganini.  

Pop
Luister hier naar de vioolpartijen in Bitter Sweet Symphony van The Verve.

Jazz
Kijk en luister hier naar de grootste jazzviolist allertijden: Stephane Grappelli.

Praktische informatie

Docent Marleen Knap
Dag maandag en dinsdag
tarieven en lesvormen klik hier

< Terug naar overzicht

Samen leren
is zoveel
leuker