Hugo Mathis

Ik ben opgegroeid in een gezin waar cultuur altijd aanwezig was. Uit mijn kindertijd herinner ik me dat ik mijn vader met mijn oma de Mozart, Beethoven, Brahms en Franck sonate hoorde spelen. Na een junior carrière als tennisser te hebben gehad, wilde ik de richting van mijn oma achterna gaan, het werd de piano!

Waarom geef je les? Met mijn pianolessen wil ik graag mijn passie voor de piano aan mijn leerlingen overdragen! We ontdekken samen alle mogelijke kleuren van dit mooie instrument. Ik begeleid mijn leerlingen in hun ontwikkeling en daag ze op een energieke en leuke manier uit om zich muzikaal steeds verder te ontwikkelen.

Favoriete muziek/muziekstuk? Ik speel graag stukken uit zowel het Duits romantisch repertoire als de Russische moderne stukken. Als ik één stuk zou moeten kiezen als favoriet, dan zijn het de Golderg-variaties van Bach of de laatste sonate D.960 van Schubert.

Waar ben je te zien en te horen? Ik ben vooral te zien en horen als solo artiest piano recitals, maar speel ook kamermuziek. Kijk vooral eens op mijn website: hugomathis.com of luister eens naar de Bach Prelude & Fuga BWV 872

< Terug naar overzicht