• Muziekschool Krimpen
 • Nieuws
 • Geannuleerd: Cultuurcafé Hoor….of is dat geen muziek?
 • Geannuleerd: Cultuurcafé Hoor….of is dat geen muziek?

  Let op! Geannuleerd

  Waarom luisteren we het liefst naar geluiden die ons bekend in de oren klinken? Die vraag wordt beantwoord door muziekfilosoof Tomas Serrien tijdens het Cultuurcafé met als titel ‘Hoor….of is dat geen muziek’ op donderdagavond 29 september.

  Aan de hand van verschillende muziekfragmenten nodigt Tomas het publiek uit om te ontdekken hoe bepaalde verwachtingen onze muziekervaringen beïnvloeden. Zo leer je op een andere manier luisteren naar muziek die je misschien ‘storend’, ‘stil’, ‘’ ongemakkelijk’ of ‘exotisch’ vindt.

  Concertpianist Hugo Mathis en zangeres en songwriter Sanne Monster, beide docent bij Muziekschool Krimpen, verzorgen de live muziek bij deze lezing

  Tomas Serrien is muziekfilosoof, auteur en muzikant bij de rockgroepen Bat Eyes en Disorientations. In 2017 debuteerde hij met Klank, waarin hij onderzocht hoe we iets zinnigs kunnen zeggen over muzikale ervaringen. Sindsdien werkt Tomas aan diverse interdisciplinaire projecten rond muziekbeleving. In 2022 verscheen zijn nieuwe boek Hoor waarin hij onderzoekt waarom we het liefst luisteren naar geluiden die ons bekend in de oren klinken.

   

  Locatie De Tuyter, Nachtegaalstraat 8, Krimpen a/d IJssel. Inloop vanaf 19.00 uur met gratis koffie/thee. Aanvang 19.30 uur. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van 1 gratis drankje p.p..

  Toegangsprijs €2,50 incl. twee consumpties. Meer informatie en ticketverkoop via uitagendakrimpen.nl

  Fotocredits: Daniil Lavrovski

  Het cultuurcafé is een inspiratie -en netwerkbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur. De vierjaarlijkse cultuur cafés worden georganiseerd door Synerki i.s.m. Streekmuseum, Muziekschool en Bibliotheek aan den IJssel met afwisselende thema’s muziek, erfgoed en literair.

  < Terug naar overzicht

  Jezelf
  kunnen
  ontwikkelen,
  samen met anderen