• Muziekschool Krimpen
 • Nieuws
 • Save the date: Cultuurcafé met Mark Mieras
 • Save the date: Cultuurcafé met Mark Mieras

  Op maandagavond 17 februari is Mark Mieras gastspreker tijdens het Cultuurcafé. Het Cultuurcafé bestaat sinds enkele jaren en is bedoeld als inspiratie – netwerkbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur in Krimpen.

  “Wat schieten we op met muziek?”

  Wetenschapsjournalist Mark Mieras is geschoold in de wetenschap en gebruikt daarom andere woorden dan musici om te beschrijven wat muziek met mensen doet. Muziek stimuleert kinderhersenen om beter te luisteren en dat is cruciaal voor leren lezen en schrijven. Het nodigt ook uit om te balanceren tussen orde en verrassing, zegt hij, en dat is waar alles in de hersenen om draait. Mark Mieras zal tijdens het Cultuurcafé een levendig verhaal houden over de neuropsychologie van muziek – over herinnering, ontroering, sociale intelligentie, geluk en gezonde en flexibele hersenen.

  Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist maar vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze bestsellers geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras, die ooit cum laude afstudeerde in de theoretisch natuurkunde, is een levendig, enthousiast en veel gevraagd spreker.

  Kortom, het Cultuurcafé is een bijeenkomst die je niet mag missen!

  Wil je hier bij aanwezig zijn? Aanmelden kan via mariska@synerkri.nl

  Praktische informatie:                                                                                                        Maandag 17 februari, 19:30, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8, Krimpen a/d IJssel.

   

  < Terug naar overzicht