• Muziekschool Krimpen
 • Nieuws
 • Vijfde editie KinderMuziekFestival
 • Vijfde editie KinderMuziekFestival

  Het sfeervolle erf van het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel was zaterdag het decor voor een dag vol muzikaal talent en plezier tijdens het KinderMuziekFestival. 

  Georganiseerd door Muziekschool Krimpen, het Streekmuseum Krimpenerwaard en Synerkri, werd het festival feestelijk geopend door wethouder Kirsten Jaarsma, vergezeld door leden van de kindergemeenteraad, met een sprankelende uitvoering van ‘I Feel Good’. Dit zette de toon voor een dag vol muzikaal vermaak.

  Kinderen van verschillende scholen gaven optredens, waaronder de schoolkoren van Het Octaaf en de Rudolf Steinerschool. Daarnaast waren er uitvoeringen van het strijkorkest met leerlingen van de Muziekschool Krimpen en diverse bandjes met muziekschoolleerlingen. Groep 4 leerlingen van verschillende scholen traden op als koor.

  Een van de hoogtepunten was het meedoeconcert van de Balcony Girls, waarbij kinderen meespeelden op viool en accordeon. Naast de optredens waren er allerlei activiteiten zoals het maken van instrumentjes, spelen in de muziekspeeltuin, schminken en een pBone-workshop waarin kinderen leerden spelen op een plastic trombone. De feestelijke sfeer werd nog versterkt door traktaties zoals ijsjes en poffertjes.

  < Terug naar overzicht

  Jezelf
  kunnen
  ontwikkelen,
  samen met anderen