• Muziekschool Krimpen
 • Nieuws
 • Workshopdag zaterdag 16 november
 • Workshopdag zaterdag 16 november

  Op zaterdag 16 november organiseren Muziekschool Krimpen en Stichting Huismuziek Krimpenerwaard een muzikale workshopdag voor volwassenen en jongeren. Het programma bestaat uit 2 workshoprondes, een lunch, een presentatie en een gezellige borrel met live muziek van Radomir Vasiljevic en zijn Balkan Orchestra.

  Programma:
  10:00-12:00 workshopronde 1
  12:00-12:45 lunch
  13:00-15:00 workshopronde 2
  15:15-16:00 presentaties
  16:00-17:00 borrel met live muziek van ‘Radomir Vasiljevic and his Balkan Orchestra’

  De workshops die gevolgd kunnen worden zijn: Speel Klezmer, Improviseer Jazz, Reis naar de Blalkan & Meet The Beatles:

  Speel Klezmer Klezmer is instrumentale Joodse bruiloftsmuziek die zijn oorsprong heeft in Oost-Europa. In deze aanstekelijke dansmuziek zijn naast veel Balkaninvloeden ook oriëntaalse en zigeunerinvloeden terug te vinden.

  Tijdens deze workshop ontdekken we door middel van het spelen van een aantal traditionele klezmers welke toonladders en ritmes aan deze muziek ten grondslag liggen.

  Coen Wolfgram studeerde klarinet aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden en aan het Rotterdams Conservatorium. Van zijn hand zijn meerdere uitgaven van klezmermuziek uitgebracht door De Haske en Schott Music. Bij de SKVR-muziekschool in Rotterdam leidde hij het wereldmuziek ensemble Global Warning.

  Improviseer jazz Tijdens de improvisatieworkshop maken de deelnemers kennis met het leren vertellen van een eigen muzikaal verhaal, waarbij de de ontdekking van het vrije spelen van een instrument of stem voorop staat. Daarnaast improviseren de deelnemers, binnen een akkoordenschema tijdens het spelen van een muziekstuk.

  Jacques Verhagen is een breed geïnteresseerd muzikant. Via de accordeon,  het zingen van de Matthäus Passion, het bespelen van de (bas)klarinet en een studie muziektheorie en muziekgeschiedenis aan de Schumannacademie, ontdekt Jacques de liefde voor de jazz. Dankzij vele samenwerkingen heeft hij veel ervaring opgedaan in het geven van workshops.

  Reis naar de Balkan In de workshop maak je kennis met de vele aspecten van de muziek van de Balkan. Radomir Vasiljevic laat je uitgebreid kennis maken met de zigeunertoonladders en de de onregelmatige maatsoorten die zo kenmerkend zijn voor deze muziek,

  Radomir Vaseljevic is geboren en getogen in Servië. Daar heeft hij de Balkan muziek van kinds af aan meegekregen. Hij is opgeleid als klassiek gitarist en geeft nu lessen op diverse muziekscholen, waaronder Muziekschool Krimpen. Als muzikant is hij o.a. actief als leider van zijn Balkan Orchestra.

  Meet The Beatles Wie kent ze niet, al die beroemd geworden liedjes van de Fab Four. In deze workshop ga je onder leiding van Michel Lamers op verkenning naar de wonderen van deze muziek. Hiervoor heeft hij een aantal favoriete Beatlenummers gearrangeerd om met een ensemble te kunnen spelen, zoals O-Bla-Di, O-Bla-Da en All You Need Is Love. Ook zal hij enkele nummers demonstreren, solo’s naspelen en typische Beatle-kenmerken laten horen.

  Michel Lamers speelt al vanaf de oprichting vijf jaar geleden bij een van de beste en bekendste Nederlandse Beatle-bands, The Analogues. Hij is van origine saxofonist, en speelt daarnaast veel andere blaasinstrumenten bij deze band die inmiddels internationaal furore maakt. In de workshop zal hij over het werkproces bij deze band de nodige ins en outs onthullen!

  Deelname aan de workshopdag kost € 25 voor leerlingen van Muziekschool Krimpen en leden van Huismuziek Krimpenerwaard. Overige deelnemers betalen € 30. Deze prijs is inclusief de lunch en de afsluitende borrel, met live muziek van Radomir Vasiljevic en zijn Balkan Orchestra.

  Inschrijven kan tot uiterlijk 18 oktober 2019. 

  Deelnemers ontvangen een week van te voren de bladmuziek via e mail.

  Je inschrijving is geldig wanneer de betaling binnen is. Je kunt  € 25 of € 30 over te maken op NL32 INGB0008046855 ten name van Muziekschool Krimpen o.v.v. voor- en achternaam deelnemer.

  < Terug naar overzicht