• Muziekschool Krimpen
  • Nieuws
  • Cultuurcafe met Derek Otte
  • Cultuurcafe met Derek Otte

    Derek Otte zal op donderdag 21 maart tijdens een interactieve avond de bezoekers inspireren met zijn verhaal ‘Van stotteraar tot spoken word artiest’ waarbij hij een aantal voordrachten zal verzorgen uit zijn laatste dichtbundel ‘aan de rand van dromenland’. Daarnaast zullen enkele scenes uit zijn theatervoorstelling ‘Tijd over’ de revue passeren. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om zijn ansichtkaarten en dichtbundels te kopen en te laten signeren.

    Over Derek

    Derek (alsjeblieft geen Derk, Derrek of Dirk) Otte (alsjeblieft geen Otto, Otten of Otter). Rotterdam, 1988. Dichter en spoken word-artiest (van beroep sinds 2010). Die van die schermen langs de snelweg. Ex-stotteraar. Een grondlegger van de huidige spoken word-gemeenschap in Nederland. Stadsdichter van Rotterdam in 2017 en 2018. Docent spoken word aan de Hogeschool Rotterdam. Voorheen huisdichter van radiozender FunX. Dichtbundels Regelgeving (2015), TOFLOF (2017), Woorden Zijn Daden (2018), Miose (2020) en Aan de rand van dromenland (2023). Theatervoorstelling De tijd is om, (2022 en 2023). Theatervoorstelling Tijd over (2023 en 2024). Oprichter uitgeverij Rorschach. Werkt graag samen én in opdracht van uiteenlopende partijen. Post bijna dagelijks een gedicht op Instagram.

    Gelukkig getrouwd. Met echtgenote wonend in Rotterdam-West. Familie- en vriendenmens. Reislustig. Marokko, Spanje, Turkije en Italië vooral. Spartaan in hart en nieren. Fitnesstype. Sneakerverslaafde. Dagdromer. Woordenschat, dadendrang. Straatwijs product van een interculturele omgeving. Multidisciplinaire en crossmediale maker (klinkt goed hè!). Hiphop, soul en blues. Fan van 2Pac en Toon Hermans. Half mens, half toetsenbord, half pen en papier. Geen rekenwonder. Artiest en ondernemer. Filmfreak (horror, misdaad en drama). Verslaafd aan Terschelling. Verliefd op Vlaanderen. Gek op Nijmegen en Maastricht. Je wordt wie je wil zijn, door te blijven wie je bent. De zin van het leven, is er zin in hebben. Meerdere wegen leiden naar dromen. Taal is alles; alles is taal.

    Toegang: volwassenen €7,50 incl twee consumpties, jongeren tot 18 jaar €5,- incl. twee consumpties

    Inloop vanaf 19.00 uur in de ontmoetingsruimte van De Tuyter met koffie/thee
    Start lezing theaterzaal De Tuyter: 19.30 uur
    Einde lezing: 20.45 uur
    Borrel en signeren vanaf 20.45 uur in de ontmoetingsruimte

    Het cultuurcafe is een laagdrempelige inspiratie -en netwerkbijeenkomst voor iedereen die geinteresseerd is in cultuur. Het betreft een samenwerking tussen Stichting Synerkri, Streekmuseum Krimpenerwaard, Muziekschool Krimpen en Bibliotheek aan den IJssel. Het cultuurcafe wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Krimpen aan den IJssel.

    < Terug naar overzicht

    Jezelf
    kunnen
    ontwikkelen,
    samen met anderen