• Muziekschool Krimpen
 • Nieuws
 • Uitgelicht
 • Dat swingt de pan uit!
 • Dat swingt de pan uit!

  De vrolijke klanken van een circusorkest, zingende kinderen van drie basisscholen en acrobatiek van Circus Rotjeknor openden zaterdag 29 juni de tweede editie van het KinderMuziekFestival Krimpen. Het plein voor de Tuyter was omgetoverd tot een gezellig festivalterrein met twee podia, een muziekspeeltuin, een circusspeelplaats, een workshopplaats en een kindercafé. Krimpen heeft er een  sfeervol festival bij!

   Circusorkest binnen, meedoeshow buiten

  De vrolijk gekleurde muziekkiosk was o.a. podium voor de MiniMegaMuzikaleMeedoeShow. Met hun eigen geschreven en altijd grappige liedjes zetten Peter de Jong, gitaardocent bij Muziekschool Krimpen, en contrabassist Hans Visser de vrolijke toon van de dag. Kinderen van de groepen 6 van Het Octaaf, Het Mozaïek en De Groeiplaneet bevolkten tegelijkertijd de theaterzaal van De Tuyter. Samen met docenten van Muziekschool Krimpen vormden de kinderen één groot circusorkest, onder leiding van musicus en theatermaker Keimpe de Jong. Tijdens de show zochten de kinderen druk naar het hoedje van de circusdirecteur, terwijl talenten van Rotjeknor, de circusschool van Johan Both, allerlei acrobatische trucs lieten zien op de muziek van het orkest. De show werd ademloos bewonderd door een tribune vol trotse ouders.

  Pizza tijdens optredens

  Wethouder Kisten Jaarsma opende het kindercafé met het bereiden van de eerste festivalpizza. De wethouder genoot van haar pizza tijdens een optreden van leerlingen van PCB Het Kompas. De jonge spelers van Metropole Juniors lieten horen dat ze ondanks hun korte muzikale carrière het podium al waard zijn. Jong en aandoenlijk waren ook de kinderen van Kinderkoor KiK onder leiding van Mirjam IJsseldijk. Zij stalen de harten van het publiek met hun lieve liedjes, terwijl de kids van Pop4kids hun stoere debuutoptreden hadden als band. Heel bijzonder en van muzikaal hoog niveau was ook het optreden van leerlingen van de Rudolf Steinerschool. De leerlingen zongen meerstemmig, en werden  daarbij begeleid door medeleerlingen op viool, cello en djembé. Al luisterend naar de Cancan door de jongeren van het orkest Young Metropole Krimpen kon je je eigen circus skills oefen op de circusspeelplaats van Circus Rotjeknor.

  Interactieve afsluiting

  Het festival werd afgesloten door een interactief kinderconcert van Jeroen Schipper en Emily van Orsouw. Als klap op de vuurpijl maakten zij er samen met het publiek een muzikaal feestje van. Ondanks de hoge temperaturen van zaterdag was er voortdurend een gezellige drukte. De organisatie (Muziekschool Krimpen, Synerkri en Cultuurwerkplaats Krimpen) kan tevreden terugkijken op een geslaagd festival.

  Het Kindermuziekfestival werd mede mogelijk gemaakt met de ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Rabobank en het VSB Fonds.

  < Terug naar overzicht