• Muziekschool Krimpen
 • Nieuws
 • Uitgelicht
 • Eerste editie KinderMuziekFestival een succes!
 • Eerste editie KinderMuziekFestival een succes!

  Na maanden voorbereiding was het op zaterdag 30 juni dan eindelijk zover; de eerste editie van het KinderMuziekFestival Krimpen.

  Samen met de mede organisatoren Cultuurwerkplaats Krimpen en Synerkri hebben we de handen uit de mouwen gestoken om een festival te organiseren voor kinderen van 3 tot 13 jaar met het doel kinderen met hun ouders/verzorgers te laten genieten van diverse muziekactiviteiten en de mogelijkheden van muziekeducatie in de belangstelling te zetten.

  De kinderen konden spelen in de muziekspeeltuin van Bert van Bommel, zelf een instrument maken en meedoen aan de workshops van Mr. P bone. Ook was het mogelijk om een soundtrack te maken in de mobiele studio van Watch That Sound.

  Ook een podium programma mocht natuurlijk niet ontbreken. Het Young Metropole Krimpen, het Junior Metropole, de Sabrosokids, leerlingen van groep 6 van het Kompas en diverse duo’s en ensembles met leerlingen van de muziekschool maakten vol enthousiasme muziek, daar zijn we natuurlijk heel trots op.

  We zijn ook ontzettend trots op leerlingen van de groepen 6 van het Octaaf, De Groeiplaneet en het Mozaïek. Zij speelden en zongen in de voorstelling Tararaboem!

  De voorstelling begon met een muzikale optocht door de band van docenten van de muziekschool en de kinderen over het Tuyterplein om zo het publiek mee te nemen naar de theaterzaal. Hiervoor had theatermaker Keimpe de Jong, tevens regisseur van de voorstelling, speciaal het ‘Optochtlied’ geschreven. De groepen 6 hadden gedurende de lessen ‘Muziek Op School’ Zuid-Amerikaanse en Caribische liedjes ingestudeerd op gitaar, cajon, keyboard, cornet en bariton. De volle zaal kon genieten van samba, tango en veel Surinaamse liedjes. Ouders, opa’s, oma’s en broertjes en zusje werden uitgedaagd mee te doen met de bewegingen van het populaire Soco Bate Vira.

  Al met al een geslaagde dag waar we met tevredenheid op terug kijken.

  < Terug naar overzicht

  Jezelf
  kunnen
  ontwikkelen,
  samen met anderen