• Muziekschool Krimpen
 • Nieuws
 • Uitgelicht
 • Zinderende Popnight
 • Zinderende Popnight

  ‘Vanavond draait het om onze popmuzikanten’, opent presentator en docent gitaar Peter de Jong de Popnight 2019. En dat blijkt! Het muzikaal talent van onze muziekschool laat zich vol overgave horen. De theaterzaal is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een zinderend poppodium. De stoelen staan veelzeggend aan de zijkant van de zaal. Het publiek worden getrakteerd op een breed aanbod popmuziek. Of het nu om funk, jazz, covers of eigen werk gaat, de muzikanten draaiden er hun hand niet voor om. ‘Het ging goed toch?’, vraagt gitarist Sem na zijn optreden.

  De band zonder naam neemt met It Aint ’t Me van Selena Gomez het eerste optreden voor zijn rekening. Na dit optreden volgt hoogtepunt op hoogtepunt. De emotionele climax is het nummer Today van de ‘Green kids’. De jonge zanger en gitarist van de band, Jort, schreef deze liefdesverklaring voor zijn vader en moeder helemaal zelf. ‘Do you know that I care for you, that you’re all I need. That I would die for you’. Moeder: ‘Supertrots’. Zijn ouders zijn zeker niet de enigen in het publiek die een traantje wegpinken. Terwijl de temperatuur langzaam oploopt, wordt de sfeer uitbundiger. Wie kan er stil blijven staan bij Uptown Funk van Bruno Mars? ‘Een goed publiek?’ vraagt Peter aan saxofonist Jeroen na zijn optreden: ‘Zeker!’

  Op het podium is een mooie mix van leeftijden te zien. Jong en oud geniet van de meerwaarde van gezamenlijk muziek maken. Anniek: ‘Het is sowieso leuker. Het laat de muziek meer leven.’ Emma is ook enthousiast: ‘Het wordt mooier. Hoe meer instrumenten hoe meer ritme. In het begin is het nogal lastig. Je moet bij je eigen noten blijven. Maar zeker leuk!’ Bijzonder aan deze editie is de aanwezigheid van instrumenten die je niet direct associeert met pop. De klank van de glimmende saxofoons, gitaren en drums mixen verrassend goed met die van de violen en cello.

  ‘Pop kan je leren! En van één optreden leer je soms meer dan tien lessen’, zegt docent gitaar en bandcoaching Jan van Bijnen. ‘Het moet op dát moment gebeuren. Je concentratie moet goed zijn.’ Gezien de veelal serieuze gezichten op het podium is dat zeker het geval deze avond. De reacties zijn unaniem: ‘Het was weer top!’ ‘In één woord: plezier.’ Wethouder Cultuur Kirsten Jaarsma voegt toe: ‘Het was een feestje! We hebben genoten en gedanst. En ze doen het gewoon, hè, op dat podium, sommigen met nog maar één jaar les!’ En dus, ja: Sem, het was goed!

  Tekst: Elsa van der Ham

  < Terug naar overzicht

  Jezelf
  kunnen
  ontwikkelen,
  samen met anderen