Voor
scholen
Groep 6,7,8

Groep 6,7,8

Maak je eigen lied!

Een lied maken biedt de mogelijkheid om zowel met taal als met muziek bezig te zijn. Het is een muzikale vorm waarin uiteenlopende thema’s behandeld kunnen worden.

Lees meer

Braziliaans Percussie

Deze energieke workshop draait om het in elkaar passen van verschillende ritmes die als zwevende puzzelstukjes op hun plek gehouden moeten worden.

Lees meer

Romeo en Julia

Het beroemdste liefdesverhaal ooit, Romeo en Julia, als uitgangspunt voor het maken van een eigen rap. Dat is wat in deze digitale lesserie gebeurt. 

Lees meer

Rocken met die klokken

In deze workshop maken leerlingen muziek op een instrument dat ze vooraf waarschijnlijk niet ‘chill’ vinden: de xylofoon, ofwel: het klokkenspel. Als hun vooroordeel ontkracht wordt en ze ervaren hoe dit instrument rockt, slaat de stemming om…

Lees meer

Pop@School

Bij Pop@school formeren leerlingen samen een band en oefenen ze met elkaar een aantal actuele popliedjes. Vaak wordt de lesserie afgesloten met een spetterend eindoptreden in (de aula van) de school.

Lees meer

Muziek op maat

Muziekschool Krimpen levert muzikaal maatwerk dat aansluit bij de wensen van de school en de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie. 

Lees meer

Schilderijen-
tentoonstelling van Moesorgski

Hoe klinkt een schilderij? Via een geavanceerde app maken leerlingen een eigen melodie, een eigen schilderij, een eigen muzikale animatie en ter afsluiting een eigen tentoonstelling. Moesorgski’s muziekstuk ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ vormt de basis van deze workshop. 

Lees meer

Alle hens aan dek

Alle hens aan dek is een superleuke, originele workshop met als thema: muziek en de zee. Een echte troubadour, die al met menig schip heeft gevaren, weet het zeegevoel bij de leerlingen aan te wakkeren.

Lees meer

Aan de slag

Heerlijk ritmisch slaan op een ‘kistje’. De leerlingen genieten ervan en staan versteld hoeveel verschillende geluiden en ritmes ze uit een cajón kunnen halen. 

Lees meer

Brede School

In samenwerking met Synerkri biedt Muziekschool Krimpen korte cursussen en workshops aan in de Brede School.

Lees meer