Braziliaans Percussie

Deze energieke workshop draait om het in elkaar passen van verschillende ritmes die als zwevende puzzelstukjes op hun plek gehouden moeten worden. Onderverdeeld in kleine groepjes zijn de leerlingen in eerste plaats verantwoordelijk voor hun eigen partij, de volgende stap is het samenspelen met de rest van de groep. Elke instrumentgroep heeft zijn eigen rol in het geheel. Bij goede samenwerking, vallen alle puzzelstukjes op zijn plek en is een swingend muziekstuk het resultaat.

Voor de braziliaanse instrumenten, de agogô, caixa, pandeiro, timbal, surdo, tamborim, xequerê, reco-reco en de ganzá, die we gebruiken is weinig uitleg nodig. Iedereen kan er direct op spelen. Ook de ritmes die aan bod komen zijn snel op te zetten. In korte tijd is de hele groep aan het spelen en hebben we een eenvoudig arrangement ingestudeerd. Is er meer tijd beschikbaar, dan kunnen we de partijen en het arrangement verder uitbreiden, al naar gelang het muzikale niveau van de groep.

Braziliaanse percussie leent zich ook uitstekend voor meerdere lessen. Dat geeft deelnemers de gelegenheid om per keer een ander instrument uit te proberen. Begrijpen wat de ander speelt versterkt het samenspel waardoor het geheel nog beter klinkt. Het leukst is natuurlijk de serie lessen af te sluiten met een presentatie.

Discipline
Muziek
Aantal lessen
1
Tijdsduur
60 min.
Locatie
Speellokaal school of De Tuyter
Welke groep?
7 en 8
Kerndoelen
54, 55
Prijs
€ 85 per groep incl. instrumenthuur, bij een minimale afname van 2 groepen

< Terug naar overzicht