• Muziekschool Krimpen
 • Voor Scholen
 • Groep 6,7,8
 • Cultuurmenu
 • Rap-workshop en studio-opname ‘Vaarwel groep 8’
 • Rap-workshop en studio-opname ‘Vaarwel groep 8’

  Een rap-workshop en een studio-opname ineen: dat is wat het muzikale project ‘Vaarwel groep 8’ biedt. De leerlingen raken in een creatieve flow met als resultaat een muzikaal aandenken bij het verlaten van de basisschool.

  Tekst
  Deze workshop bestaat uit twee delen. In het eerste deel schrijven de leerlingen onder begeleiding een korte raptekst. In die tekst vertellen ze wie ze zijn, waar ze van houden, wie hun vrienden zijn en bijvoorbeeld wat ze verwachten van de nieuwe school.

  Rap-les
  Vervolgens krijgen de leerlingen rap-les. Want een tekst uitspreken is nog geen rappen. Hierbij leren de leerlingen over dynamiek, ritme, melodieverloop en stemgebruik. Zij ontdekken onder meer dat de stem een veelzijdig instrument is, dat telkens anders klinkt en daardoor verschillende gevoelens overbrengt.
  In het tweede deel van deze workshop richten we op school een echte opnamestudio in. In deze studio nemen de leerlingen één voor één hun eigen rap-deel op. Het refrein zingen de leerlingen gezamenlijk in. Als elke rap erop staat, wordt de opname afgemixt en ontvangt elke leerling als aandenken een mp3 met het rapnummer. Supercool en leuk voor de afscheidsavond!

  Discipline
  Muziek
  Aantal lessen
  1
  Tijdsduur
  ochtend van 3 uur
  Locatie
  school
  Max. aantal deelnemers
  1 groep
  Welke groep?
  8
  Kerndoelen
  54, 55
  Docent(en)
  Peter de Jong
  Prijs
  € 185 incl. geluidsopname en montage

  < Terug naar overzicht