Braziliaans percussie

Tijdens deze energieke workshop gaat om het in elkaar passen van verschillende ritmes die als zwevende puzzelstukjes op hun plek gehouden moeten worden. Onderverdeeld in kleine groepjes zijn de deelnemers in eerste plaats verantwoordelijk voor hun eigen partij, als deze goed klinkt is de volgende stap het samenspelen met de rest van de groep. Elke instrumentgroep heeft zijn eigen rol in het geheel. Als de samenwerking goed gaat, vallen alle puzzelstukjes op zijn plek en is een swingend muziekstuk het resultaat.

Voor de braziliaanse instrumenten, de agogô, caixa, pandeiro, timbal, surdo, tamborim, xequerê, reco-reco en de ganzá, die we gebruiken is weinig uitleg nodig. Iedereen kan er direct op spelen. Ook de ritmes die aan bod komen zijn snel op te zetten. In korte tijd is de hele groep aan het spelen en hebben we een eenvoudig arrangement ingestudeerd. Is er meer tijd beschikbaar, dan kunnen we de partijen en het arrangement verder uitbreiden, al naar gelang het muzikale niveau van de groep.

Braziliaanse percussie leent zich ook uitstekend voor meerdere lessen. Dat geeft deelnemers de gelegenheid om per keer een ander instrument uit te proberen. Begrijpen wat de ander speelt versterkt het samenspel waardoor het geheel nog beter klinkt. Het leukst is natuurlijk de serie lessen af te sluiten met een presentatie.

Discipline
Muziek
Aantal lessen
1 of meerdere
Tijdsduur
60 min.
Locatie
in overleg
Max. aantal deelnemers
30
Welke groep?
VO
Kerndoelen
48, 49
Prijs
€ 62,- bij een minimale afname van 2 groepen, € 20,- huur instrumentarium

< Terug naar overzicht